Hopp direkte til innhold

Åpningsfestival Gardermoen Campus

Fredag 8. og lørdag 9. juni inviterer Gardermoen Campus til åpningsfestival for å markere starten for Norges nye arena for helseinovasjon.

Festivalen er et samarbeid mellom LHL, Aspelin Ramm, Hemfosa og de andre leietakerne på Gardermoen Campus, dvs. PTØ, Ullensaker kommune og Vitus Apotek. Fredag inviteres det til fagsymposium, lørdag er det åpen dag med publikumsrettede aktiviteter, aktivitetsløp, kulturinnslag med mer.

Fagsymposium fredag 8. juni

Denne dagen arrangeres et fagsymposium under overskriften "Hvordan møter vi fremtidens helseutfordringer innen forebygging, behandling og rehabilitering?" Målgruppen er først og fremst helsepersonell og beslutningstakere i helsevesenet, men interesserte kan melde seg på.

Arrangementet er på LHL-sykehuset og starter i foajeen med en åpning ved Frode Jahren, generalsekretær i LHL og Tom Staahle, ordfører i Ullensaker kommune. Deretter forflytter deltakerne seg til henholdsvis auditoriet og gymsalen for spennende foredrag der mange av LHLs egne fagfolk stiller som foredragsholdere.

Åpen dag lørdag 9. juni

Dette er en åpen festivaldag med aktiviteter for hele familien. Det legges det opp til en rekke ulike aktiviteter som aktivitetsløp, rebusløp, stands, kulturinnslag, arrangementer for barn mm.

Margrethe Røed, kjent fra NRK Super, leder oss gjennom dagen. Adam Douglas, kjent fra blant annet Stjernekamp, holder gratiskonsert. Ull/Kisa IL Friidrett arrangerer, i samarbeid med LHL og Gardermoen Campus, mosjonsløpet "Blodomløpet". LHLs skoleprosjekt som er en del av den nasjonale dugnaden "Sammen redder vi liv" inviterer barn på besøk denne dagen til å få en smakebit på noen av læringsmålene i det som skal bli en systematisk opplæring av barn og unge i grunnskolen over hele landet. Kaja Nordengen, forfatter av "Hjernen er stjernen", holder foredrag.

Dette er bare noen av aktivitetene det blir mulig å delta på under åpen dag. I tillegg skal LHL benytte anledningen til å ha stands der vi får vist oss godt frem som en helhetlig helseorganisasjon helt fra likemannstilbud og trimgrupper i lokallagene tils rehabilitering- og behandlingstilbud ved sykehuset, klinikkene og rehabiliteringsinstitusjonene.

Aktivitetene denne dagen foregår i all hovedsak utendørs. Alle aktiviteter denne dagen er åpne for alle, med unntak av "Blodomløpet" hvor det er påmelding, og foredraget ved Kaja Nordengen der det er begrenset antall plasser.

Logistikk og gjennomføring

Gardermoen Campus er arrangør for fagsymposium og åpen dag. Vi deltar i arbeidsgruppen for arrangementene og er involvert i planlegging, logistikk og gjennomføring.

Både kjøkken, renhold, resepsjon, eiendom og brann/sikkerhet er involvert i arrangementet. Sykehuset er i full drift og det er viktig å ivareta pasientene i forbindelse med gjennomføringen. Det kommer mer detaljert informasjon til ansatte på Gardermoen om logistikk og kjøreplaner slik at nødvendig informasjon til pasienter og andre berørte blir godt ivaretatt. På lørdag trengs frivillige som verter, som skal bidra til at gjestene blir ivaretatt og oppholder seg på de områdene der aktivitetene finner sted.

Vi håper at ansatte har lyst og mulighet til å ta med familie og venner for å delta på festivalen.

Les og del gjerne arrangementene på Facebook: