Hopp direkte til innhold

- Dette har vi så godt av

På LHL-sykehuset Gardermoen er det nå startet livsstilskurs hvor målet er å få flere opp av sofaen og til å ta noen sunnere valg i hverdagen.

Vi ønsker å gjøre folk mer bevisste på den kunnskapen de ofte har fra før, samt gi de inspirasjon og motivasjon til å få en litt sunnere hverdag, sier Cesilie Stenbakken.

Hun er fysioterapeut og idrettspedagog ved LHL-sykehuset og er én av dem som skal lede livsstilskurset "Veien til en bedre livsstil". Kurset er et lavterskeltilbud som startet opp i februar med fulltegnet kurs, og som går over ti uker.

Cesilie Meling Stenbakken

Cesilie Meling Stenbakken

Fysioterapeut og Idrettspedagog. Spesialfysioterapeut innen hjerterehabilitering.
LHL-sykehuset Gardermoen
979 80 174

Idrettspedagog fra Norges idrettshøyskole og Mensendieckfysioterapeut fra Høyskolen i Oslo.

Avdelingsleder for fysioterapeuter og idrettspedagoger ved LHL-sykehuset Gardermoen.

Lang erfaring med hjerterehabilitering og trening og veiledning av personer med høy risiko for å utvikle hjertesykdom fra Feiringklinikken.

Vil få flere opp av sofaen

Kurset er tilrettelagt for vanlige folk som ønsker å endre livsstilen sin, og er basert på tiår med erfaring og egen forskning i LHLs regi. Kurset er rettet mot dem som ønsker å komme i bedre form, spise sunnere, gå ned i vekt, få mer energi og overskudd i hverdagen. Rett og slett få folk opp av sofaen.

Sunnere vaner i hverdagen

I løpet av kursperioden vil deltakerne få undervisning og praktisk veiledning om sunt kosthold, fysisk aktivitet, trening og hvordan innarbeide gode vaner som varer livet ut.

Stenbakken forteller at de ønsker å ta utgangspunkt i den hverdagen hver enkelt kursdeltaker har i dag.

Vi vil hjelpe kursdeltakerne til å implementere sunnere vaner på en enkel måte. I kurset har vi blant annet lagt inn et praktisk matlagingskurs hvor vi viser at sunn mat kan være god mat, forteller Stenbakken.

Styrke motivasjonen

I tre år har LHL gjennomført Hjerteløftet, som er et forskningsprogram rettet mot friske personer som er ekstra utsatt for å utvikle hjerte- og karsykdommer. Dette livsstilskurset er et helt nytt konsept, bygd opp på de gode erfaringene fra Feiringklinikken, Glittreklinikken, forskningsprogrammet Hjerteløftet og fra NIMI – Norsk idrettsmedisinsk institutt, som er heleid av LHL:

Jeg tror mange trenger litt hjelp til å tenke smart når det gjelder livsstilsendring og stressmestring. Mange opplever at motivasjonen daler når de skal i gang med livsstilsendringer, men vi vil hjelpe dem til å styrke evnen til å motivere seg selv til å fullføre, sier Stenbakken.

Om kurset

Kurset passer like godt for deg som ønsker å komme i gang på egenhånd, og for deg som har vært på rehabilitering på LHL-sykehuset Gardermoen og ønsker opprettholde motivasjonen og de gode vanene.

  • Et tverrfaglig og forskningsbasert livsstilskurs som hjelper deg å komme i gang med varige livsstilsendringer:
  • Undervisning i riktig kosthold, trening, og motivasjon og mestring.
  • Fokus på mestring, målsetting, planlegging.
  • Foredragsholdere og instruktører er LHL-sykehuset Gardermoens egne idrettspedagoger og terapeuter, som alle har spesialkompetanse i helse og livsstil.
  • Vi hjelper deg å bli mer bevisst fysisk og psykisk, for en varig og helhetlig livsstilsendring.

Passer for

Alle som ønsker å komme i bedre form, spise sunnere, gå ned i vekt, få mer energi og overskudd i hverdagen.