Hopp direkte til innhold

Forsikringsselskapet If overtar LHLs aksjer i Vertikal Helseassistanse AS

LHL selger Vertikal Helseassistanse AS til forsikringsselskapet IF, som fra før er selskapets forsikringsgiver og samarbeidspartner med LHL.

Anskaffelsen av Vertikal Helseassistanse AS i 2016 var riktig og viktig for LHL i forbindelse med etableringen av det nye LHL-sykehuset Gardermoen, Norges nyeste og mest moderne sykehus da det stod ferdig i februar 2018.

LHL har siden overtakelsen av Vertikal Helseassistanse sikret mange tusen pasienter med helseforsikring rask og førsteklasses behandling, både ved det nye LHL-sykehuset Gardermoen og LHLs øvrige klinikker i Norge.

Det var riktig og viktig for oppstarten og driften av det nye LHL-sykehuset Gardermoen å knytte til oss kompetanse innen helseforsikring og helseveiledning for å etablere og få på plass rutiner for rask og førsteklasse behandling av pasienter med helseforsikring, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL.

LHL og IF vil i fortsettelsen samarbeide om å sikre pasienter med helseforsikring rask og førsteklasses behandling, gjennom en egen avtale, der LHL-sykehuset Gardermoen og øvrige LHL-klinikker er prefererte behandlingsinstitusjoner på konkurransemessige betingelser.

LHL er en ideell helseorganisasjon som ble etablert i 1943, som også drifter sykehus og klinikker, blant annet Feiringklinikken (fra 1989) og Glittreklinikken (fra 1991). Feiringklinikken og Glittreklinikken flyttet sammen inn i det nye LHL-sykehuset på Gardermoen i begynnelsen av 2018.

LHL tilbyr blant annet behandling av hjerte- og lungesykdommer, samt spesialisert rehabilitering. I tillegg til andre medisinske og kirurgiske tjenester, deriblant søvnutredning, ortopedi, overvekt-/livsstilstjenester og idrettsmedisin.

IF er Nordens største og en svært profesjonell aktør innen forsikringer og kundeoppfølging. Når LHL nå velger å selge våre aksjer i Vertikal Helseassistanse AS, er det naturlig og riktig for oss at det er IF som overtar denne omfattende forsikringsporteføljen. Samtidig viderefører vi et nært og tett samarbeid til pasientenes beste, sier Frode Jahren.

Salget av Vertikal Helseassistanse AS og forsikringsporteføljen bidrar samtidig til å frigjøre kapital til ytterligere å stabilisere LHLs økonomi.