Hopp direkte til innhold

Jeg opplevde fagpersonalet som norgesmestere i det de driver med

Øystein (46) fikk hjerteinfarkt: – Det viktigste er at man får den beste hjelpen, ikke hvor det skjer

Øystein Andreassen fra Gjøvik fikk hjerteinfarkt, og ble raskt fraktet til LHL-sykehuset Gardermoen. Forrige uke skrev Oppland Arbeiderblad en lengre sak om hans opplevelser og tanker omkring behandlingen han fikk, samt hva han tenker om helsepolitiske prioriteringer i fremtiden. Han fortalte blant annet at han skjønner at mange pasienter kan være i tvil om hva slags hendelsesforløp de må gjennom nå som klinikken på Feiring er flyttet. Selv er han ikke i tvil:

– Det er et helt moderne sykehus. Det er det beste for pasientene – og Gardermoen er ikke langt fra Gjøvik. Jeg opplevde fagpersonalet som norgesmestere i det de driver med, påpeker han.

Her følger et lite utdrag fra saken i Oppland Arbeiderblad

Resten kan leses på avisens hjemmeside (pluss sak).

– Jeg kom hjem fra stiftelsesmøte i Innlandet Frp ganske sent og satte meg ned i godstolen hjemme for å slappe av. Plutselig fikk jeg vondt mellom skulderbladene og smerten strålte ut i armene, sier Andreassen.

Han dro til legevakta, og derfra gikk det raskt videre.

– Legene på mottakelsen visste nok ganske tidlig at det var hjerteinfarkt, og jeg fikk beskjed om at «nå reiser vi til Gardermoen!», sier Øystein Andreassen.

– Alt gikk på skinner. Det gikk bare 13 timer fra jeg kjente smertene til åren var blokket ut og legen fortalte meg hva jeg hadde vært igjennom.

Øystein Andreassen sier han er glad i gode lokalsykehus, og at sentrale sykehus som for eksempel LHL-sykehuset ikke må utfordres av andre storsykehus.

– Jeg er usikker på om storsykehus er det rette. Det kan fort bli en motvekt mot dette sykehuset og Oslo, når det gjelder det faglige. Hvis du for eksempel har kreft, er ikke det viktigste hvor du får behandling. Det viktigste er at du får riktig behandling og de beste forutsetningene for å bli frisk, sier Øystein Andreassen.

Tekst Oppland Arbeiderblad v/Espen Amundrud Solhaug