Hopp direkte til innhold

LHL etablerer byklinikk i Sandnes og Stavanger

LHL har nå inngått avtale om oppkjøp av 51 prosent av Forusakutten Kolibri, med opsjon om oppkjøp av de resterende 49 prosentene i løpet av en to- til tre-årsperiode.

- Vi etablerer helsetilbud nært der folk bor og jobber, i tråd med LHLs strategi vedtatt av vårt landsmøte i oktober 2017, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL.

LHL har inngått aksjekjøpsavtale med Kolibri Medical Group ved Bjørn Maaseide om kjøp av Forusakutten Kolibri. LHL kjøper i første omgang 51 prosent av aksjene og skal etter to alternativt tre år (opp til selger) kjøpe resterende 49 prosent av aksjene.

Forusakutten Kolibri har to lokasjoner, i Stavanger og Sandnes. Hovedlokasjonen er i Trim Towers på Forus i Sandnes kommune, med gode kollektivforbindelser og parkeringsplasser. I Trim Towers er det i tillegg til Forusakutten treningssenter, sportshall, kontorer, kantine. Kjøpet inkluderer også lokaler i Stavanger sentrum.

Forusakutten Kolibri er et offentlig godkjent privatsykehus med kirurgisk avdeling, spesialister, allmennleger, legevakt, psykologer, vaksinesenter og offentlig godkjent bedriftshelsetjeneste.

Vi går inn i virksomheten for å bidra med vår kompetanse innen forebygging, behandling og rehabilitering. Samhandling og utvikling sammen med vår klinikk på Nærland blir spennende. Vi ønsker også å tilføre både hjerteleger, lungeleger, ortopedi og nevrologi, sier Frode Jahren.

Hovedlokasjonen ligger sentralt i Sandnes, 11 km fra Stavanger Universitetssykehus, 12 km fra Stavanger sentrum, og 10 km fra Sola flyplass. Stavangeravdelingen ligger rett ved Lövenapoteket ved Breiavannet – rett ved togstasjon og parkeringshus. Disse lokalene er på ca. 550 kvm.

LHL er en ideell pasientorganisasjon som tilbyr lokale medlemsnettverk, utøver politisk påvirkning og driver helsetjenester, av og for pasienter, sier Frode Jahren.

LHL åpner i disse dager LHL-sykehuset Gardermoen, landets nyeste og mest moderne sykehus, der Feiringklinikken og Glittreklinikken flytter inn under samme tak i løpet av våren. Fra før driver LHL rehabiliteringsklinikk på Nærland og en rekke andre steder i landet, samt LHL-sykehuset Vestfold i Horten. LHL ble etablert som pasientorganisasjon i 1943 og har i dag 52 000 medlemmer og 250 lokallag rundt om i landet. I dag har LHL i overkant av 800 ansatte i sine virksomheter i Norge.

For ytterligere informasjon, kontakt:

  • Frode Jahren, generalsekretær i LHL, telefon 911 31 944
  • Martin Steen, kommunikasjonssjef i LHL, telefon 415 77 330