Hopp direkte til innhold

LHL Omsorg overtar driften av Sofienberghjemmet 1. januar

LHL Omsorg ble tildelt avtalen av Sykehjemsetaten i Oslo kommune om å overta driften av Sofienberghjemmet fra 1. januar 2022 og de neste åtte årene.

1. januar 2022 overtok LHL Omsorg driften av Sofienberghjemmet på vegne av Oslo kommune. Kontrakten er på 8 + 1 + 1 år.

Sofienberghjemmet har de siste årene blitt driftet av Kirkens bymisjon.

Sofienberghjemmet ligger idyllisk til rett ved Sofienbergparken, og har 85 beboere og 13 dagsenterplasser. Det er en stor arbeidsplass med nærmere 200 ansatte. Sykehjemmet har eget kjøkken som produserer mat til sykehjemmet og til andre institusjoner i Oslo.

LHL Omsorg var ikke den billigste leverandøren, men leverte det beste tilbudet på kvalitet. Det ligger mye teknologi i tilbudet, og vi gleder oss til å få Sensio som leverandør innen velferdsteknologi ved Sofienberghjemmet.

Vi er veldig tilfredse med å få tilbudet og anerkjennelsen om å drifte Sofienberghjemmet. Det gleder vi oss til, og vi skal virkelig følge opp beboere, pårørende og ansatte, sier Bjørn Erik Sørli i LHL Omsorg.

Det politiske flertallet i Oslo har vedtatt at innen 2023 skal all drift av sykehjem i Oslo enten være kommunal eller drevet av ideelle organisasjoner.

LHL er en ideell og medlemsbasert helseorganisasjon, stiftet i 1943, og har lang tradisjon for å drifte ulike former for helse- og rehabiliteringsinstitusjoner. LHL har over 54 000 medlemmer og 250 lokallag rundt om i Norge, og drifter i dag blant annet LHL-sykehuset Gardermoen, 40 minutters reise fra Oslo, og en rekke klinikker rundt om i landet. Vi drifter også St. Hanshaugen omsorgssenter på vegne av Oslo kommune.

– Det at vi nå har fått tilsagnet om drift av Sofienberghjemmet er et helsefaglig kvalitetsstempel og en annerkjennelse av LHL som kompetent og ideell drifter av sykehjem. Denne anerkjennelsen fra Oslo kommune gir et svært godt utgangspunkt for drift av ytterligere sykehjem i Oslo og i resten av landet, sier Sørli.

Bjørn Erik Sørli

Bjørn Erik Sørli

Daglig leder
LHL Omsorg
488 67 712

Les mer om

Fakta om LHL
LHL tilbyr blant annet behandling og spesialisert rehabilitering av hjerte- og lungesykdommer.

Om LHL

  • Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) ble etablert i 1943 og er en ideell medlemsbasert pasientorganisasjon
  • LHL har nærmere 54 000 medlemmer, 250 lokallag, likepersoner og trimgrupper rundt om i hele landet
  • LHL etablerte i 1978 hjertebroen til England. 2 000 nordmenn ble da hjerteoperert i England
  • LHL eier og driver klinikker og behandlingssteder en rekke steder i landet
  • LHL har etablert LHL Hjerneslag og LHL Astma og allergi