Hopp direkte til innhold

LHL starter afasi-rådgiving fra 7. mars

1. mars starter den erfarne logopeden Vanessa Seidler Krone (39) som rådgiver på afasi i LHL. Hun skal blant annet bidra i rådgivingstjenesten. Fra og med 7. mars treffes hun på telefon.

Vi er veldig glade for å få en slik kapasitet på laget når vi styrker vår afasisatsing, sier generalsekretær Tommy Skar i LHL Hjerneslag og Afasi.

Krone er opprinnelig tysk og bor for tiden i Alpen i Tyskland, men hun har både bodd og arbeidet i Norge tidligere. Hun har også i dag en deltidsstilling som logoped og veileder på Unicare Bakke i Halden. Hovedjobben er som logoped ved Hospital zum Heiligen Geist i Kempen.

Jeg har mer enn 15 års erfaring som logoped med spesialisering på afasi og andre ervervede logopediske vansker etter hjerneslag. Dette ser jeg fram til.

Vanessa Seidler Krone

Krone har rådgiving på telefon 22 79 90 10 på tirsdager kl. 17-20 (ikke i høytider og i ferier) fra og med 7. mars 2023.

– Dette er nybrottsarbeid på afasiområdet, og nå starter vi forsiktig på denne måten. Vi skal komme tilbake til andre kommunikasjonsformer for rådgiving enn telefon, da vi vet at afasi og telefon kan være en utfordring. Samtidig vet vi at det er mange pårørende som også har behov for å snakke med en logoped, så her er det flere målgrupper, sier Skar.

Rådgivingstelefon: få hjelp av våre fagpersoner

Telefon

På LHLs rådgivingstelefon treffer du erfarne fagfolk som kan bistå med faglig veiledning og råd. Tjenesten er for medlemmer.

Telefon: 22 79 90 10

Astma, allergi, inneklima og atopisk eksem: Mandager kl. 12–15

Hjerneslag: Tirsdager kl. 12–15, onsdager kl. 17–21

Afasi, tale-, stemme- og svelgevansker: Tirsdager kl. 17–20, videosamtale

Fysisk aktivitet og rehabilitering: Onsdager kl. 13–15

Hjertesykdom: Torsdager kl. 12–15