Hopp direkte til innhold
Foto: Anders Bergersen

LHL-sykehuset Gardermoen kåret til årets bygg 2018

LHL-sykehuset Gardermoen ble onsdag 3. april kåret til Årets Bygg 2018. Vinneren ble utropt under årets Byggegalla på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo, som er en del av Byggedagene.

Juryen har gått gjennom flere hundre prosjekter før man kom frem til de nominerte til årets kåring.

Utfra en helhetsvurdering konkluderte juryen med at dette er en verdig vinner. De scorer høyt på alle punkter, og er på alle måter et foregangsprosjekt, sier Heidi Berg i juryen.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

På Gardermoen Campus samlokaliseres LHL-klinikkene Feiring og Glittre i et nytt nasjonalt kraftsenter for hjerte- og lungesyke. Pasientopplevelse og grunnlag for effektiv sykehusdrift har vært førende for utforming av pasientrom og planløsning. Her skal man føle at man er mer på hotell enn på sykehus. Bygget er lett å lese, og er relativt fleksibelt med tanke på en mulig fremtidig ombygging til andre formål. Gjennom en innovativ og effektiv brukerprosess er sykehuset gjennomført som et samhandlingsprosjekt i alle faser. Selve gjennomføringsprosessen har inneholdt flere nyvinninger og er gjennomført med godt samarbeid mellom aktørene, sterkt fokus på SHA, miljø, trivsel og orden. Et komplekst sykehusprosjekt med en tydelig miljøprofil levert innenfor tid og kost med null skader, null feil og mangler.

Les hele saken på bygg.no