Hopp direkte til innhold

Markerer ett år med stor slagkafé

Når LHL Hjerneslag markerer ettårsjubileum neste år, skjer det med stor slagkafé i Oslo kongressenter. Slagkaféen 9. februar blir kveldsarrangement for den 6. nasjonale konferanse om hjerneslag, og starter etter at det offisielle konferanseprogrammet er over.

– Vi setter stor pris på anerkjennelsen som ligger i samarbeidet med professor David Russell og den nasjonale konferanse om hjerneslag, sier generalsekretær Tommy Skar i LHL Hjerneslag.

Siden LHL Hjerneslag ble lansert på slagkafé med blant andre helse- og omsorgsminister Bent Høie tilstede i februar i år, har organisasjonen oppnådd stor oppmerksomhet, fått gjennomslag for viktige saker og etablert etterlyste tilbud for slagrammede og pårørende.

– Dette resultatet hadde ikke kommet uten innspillene fra de slagrammede og pårørende selv, eller innsatsen fra LHLs mange tillitsvalgte og lokallag. Derfor blir markeringen i Oslo også en markering av takk til alle, uansett hvor i landet de er. Men for medlemmer og tillitsvalgte som har muligheter til å komme på kveldsarrangementet i Oslo, er de hjertelig velkommen. Vi oppfordrer så mange lokallag som mulig til å mobilisere til deltakelse og planlegge for dette allerede nå, sier Skar.

Program for slagkafeen

På programmet 9. februar fra klokka 18.00 til kokka 20.00 finner vi:

  • Ragnhild Mork, kjent for mange som bloggeren Slagdama og bokaktuell i januar, vil fortelle om hvordan det er å være slagrammet. Hun vil belyse utfordringer knyttet til afasi, fatigue og depresjon.
  • Ulrik Sverdrup, som sammen med sin slagrammede ektefelle fortalte sin historie i NRK Dagsrevyen i februar, vil fortelle hvordan det er å ha ansvaret for sin partner 24 timer i døgnet og han vil gi gode råd til andre pårørende.
  • Rocker og trubadur Arild Hagen, som er en av de første som meldte seg inn i LHL Hjerneslag, framfører et knippe gode låter.
  • Frode Jahren, generalsekretær i LHL, orienterer om hvordan en moderne pasientorganisasjon skal gi organisasjonstilbud og kliniske tilbud i årene framover.
  • Tommy Skar, generalsekretær i LHL Hjerneslag, peker ut den videre kursen for jubilantens arbeid for slagrammede og pårørende.

Påmelding

Send e-post til Karianne Vik, e-post: karianne.vik@lhl.no for å melde deg på.