Hopp direkte til innhold

– Nå flytter vi inn

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) overtok onsdag 31. januar formelt det nye LHL-sykehuset Gardermoen. 21. februar ønskes de første pasientene velkommen. I løpet av mars og april flytter Feiringklinikken og Glittreklinikken inn i det nye sykehuset.

500 ansatte og 15 000 pasienter

– Nå samler vi alle våre dyktige medarbeidere på ett sted, noe som gir oss enda bedre muligheter til å hjelpe pasienter med hjerte- og lungesykdommer, samt tilby helsetjenester også innenfor andre diagnoseområder, som ortopedi, søvn-, mage- og tarmproblematikk og fedmekirurgi, sier Siri Skumlien, sykehusdirektør ved det nye LHL-sykehuset Gardermoen. Rundt 500 ansatte vil ha sitt daglige virke i det nye sykehuset.

LHL-sykehuset rett ved landets største samferdselsknutepunkt vil være lett tilgjengelig for pasienter og pårørende fra hele landet. LHL beregner å behandle 15 000 pasienter årlig. LHL utfører allerede i dag en vesentlig del av det offentlig finansierte helsetilbudet til hjerte – og lungepasienter i Norge.

En historisk dag

– Dette er en gledens dag. Og det er en historisk dag. Nå flytter vi inn, og vi skal ta med oss det beste fra Feiringklinikken og Glittreklinikken, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL.

Sykehuset blir et bygg med fire bygningskropper på i underkant av 30 000 kvadratmeter. Totalt finnes 1.073 rom. Sykehuset får 6 operasjonssaler og andre spesialistrom, 35 poliklinikkrom, 116 kontorer, 152 sengerom og 99 hotellrom, der 12 rom er dobbeltrom/familierom. Det nye sykehuset ligger i kort gåavstand til Nordbytjernet, som vil bli brukt til rehabilitering av pasienter.

BYGGHERRE: Gardermoen Campus Utvikling
TOTALENTREPRENØR: Hent AS
ARKITEKT: Nordic – Office og Arcitecture