Hopp direkte til innhold

Ny brosjyre til hjertepasienter på 10 ulike språk!

LHL har sammen med nettverk for hjerterehabilitering i Helse Sør-Øst utgitt en informasjonsbrosjyre til helsepersonell og pasienter med angina pectoris eller som har hatt hjerteinfarkt på hele 10 språk.

Brosjyren omhandler alt fra undersøkelser og behandling til rehabilitering og livsstilsendring, og den er tilgjengelig på norsk, engelsk, polsk, ukrainsk, somali, urdu, tyrkisk, russisk, arabisk og persisk. Brosjyren er kunnskapsbasert og utviklet med stor grad av brukermedvirkning.

Brosjyren kan være nyttig for flere enn mennesker med hjerte- og karsykdom, fordi den gir gode råd og tips for en sunn livsstil. Her kan man lære mer om kosthold, fysisk aktivitet og stress også om man har et friskt hjerte som man vil ta best mulig vare på.

- LHL jobber for at alle hjertepasienter skal ha lik tilgang til god helseinformasjon om behandling og medisinering, informasjon om hva som skjer og hva en selv kan gjøre etter utskrivning, sier Mona Seljevoll Tjordal, kardiologisk sykepleier og helsefaglig rådgiver.

Vi har erfart at det er stort behov for informasjon på flere språk til minoritetsspråklige hjertepasienter, deres pårørende og ansatte i helsetjenesten.

Informasjon til deg som har angina pectoris eller har hatt hjerteinfarkt

Undersøkelser og behandling / rehabilitering og livsstilsendring

LAST NED | Brosjyren er utgitt på norsk, engelsk, polsk, ukrainsk, somali, urdu, tyrkisk, russisk, arabisk og persisk.

 

Her finner du alle brosjyrer!