Hopp direkte til innhold

Ny leder i LHLs sentralstyre

På LHLs 26. ordinære landsmøte ble Bjørn Egil Bjørnstad enstemmig valgt til ny leder i sentralstyret. Han har en klar visjon: Bygge organisasjonen gjennom å satse på skolering av tillitsvalgte og styrke lokallagene.

Bjørnstad er ingen førstereisgutt i LHL. Etter et hjerteinfarkt i 2001 ble han medlem året etter. På et møte i lokallaget gjorde han det han har for vane når det kommer spørsmål om å gjøre en innsats; han rakk opp hånda. Dermed ble han både den første triminstruktøren i LHL Tromsø og styremedlem i laget. I dag kan notere seg 12 år som lokallagsleder.

Da valgkomitéen skulle sette sammen sentralstyret før høstens landsmøte, hadde Bjørnstad bestemt seg for gjenvalg.

– Jeg ville bidra til å fullføre omstillingsprosessen LHL har vært gjennom de siste årene, men jeg hadde ikke planer om å bli leder, forteller han.

Men som 1. nestleder fant valgkomitéen det naturlig. Og det gjorde også mange andre, og ikke minst landsmøtet som enstemmig valgte 76-åringen.

Bjørn Egil Bjørnstad

Bjørn Egil Bjørnstad

Leder
90 04 29 08

Representerer Troms og Finmark
Vara: Ingrid J. Olsen

Sterk tilknytning til LHL

For Bjørnstad er tilknytningen til LHL sterkere enn bare eget medlemskap og solide innsats. Det startet med en mor og far som begge hadde tuberkulose. Slik sett kan Bjørnstad nesten sies å være inkarnasjonen av LHLs stolte historie, som startet som Tuberkuløses hjelpeorganisasjon (THO) i 1943. Før THO ble til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, LHL, i 1961, solgte foreldrene THOs blad. Faren drev bingo til inntekt for LHL, og begge deltok de i å bygge opp LHLs daværende rehabiliteringssenter i Skibotn.

Bjørnstads har også en stolt yrkesbakgrunn. Flyelektroingeniør fra Forsvaret. Ingeniør i Terma Radarfabrikk i Danmark. Egen elektronikkbedrift. Servicesjef i Telesystemer. Salgssjef i Vesta Hygea. Salgssjef i Color Line. Salgssjef og daglig leder i Tromsø Boligbyggerlag. Det er bare noen av punktene fra hans fyldige CV.

Drivkraft

Men i dag er det frivilligheten som driver den nye LHL-lederen. Noen verv er nevnt, men vi kan legge til både likeperson- og brukerrepresentantoppgaver. Og det er innenfor disse områdene han har sitt engasjement for LHLs grupper, enten de er slagrammede, hjerte- og lungesyke, eller har astma og allergi:

Bedre rehabilitering og oppfølging er en kampsak.

Og han er opptatt av potensialet i forebygging.

– Mye handler om hva du selv kan bidra til gjennom en sunn livsstil, sier han.

Fra alle deler av LHL og LHL Hjerneslag vanker det nå godord og tillitserklæringer. Det er godt å ha med seg når man som kaptein skal føre den store LHL-skuta ut i nytt farvann.

Se hele det nye sentralstyret i LHL her