Hopp direkte til innhold

Ny Politikk- og samfunnssjef i LHL

Lars Fjærli Hjetland er ansatt som ny Politikk- og samfunnssjef i LHL. Vi tok en prat om hva han vil bidra med og forventninger til jobben.

– Jeg 31 år gammel. Gift og far til to små barn. Er opprinnelig fra Sunndalsøra på Nordmøre, men er nå bosatt på Jessheim. Glad i nerding om politikk og idrett, mindre glad i dyr og bjørkepollen. Gjør jevnlige forsøk på å trene regelmessig, men det blir ofte med jevnlige forsøk.

Hva er din bakgrunn?

Jeg har studert statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, samt at jeg har jobbet mange år i politikk og organisasjonsliv. De siste årene har jeg ledet fag- og samfunnsavdelingen i Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan, som er en paraply for 35 organisasjoner på rusfeltet. Tidligere har jeg jobbet i AUF, Arbeiderpartiet, LO og NHO.

Hvorfor ønsker du å jobbe i LHL?

– Fordi LHL er en stor og viktig organisasjon for pasientgrupper i samfunnet som fortjener mer oppmerksomhet og prioritering fra politikere, både nasjonalt og i kommunene.

Jeg er opptatt av sosial ulikhet i helse og håper mitt engasjement kan komme til nytte for de som sliter med hjerte-, kar- og lungesykdom.

Jeg har tidligere pendlet til jobb i Oslo og da er det naturligvis også en bonus at hovedkontoret ligger på er på det moderne LHL-sykehuset på Gardermoen, som ligger få hundre meter fra der jeg bor.

Lars Fjærli Hjetland

Lars Fjærli Hjetland

Politikk- og samfunnssjef
94 37 06 53

Kontakt for pressehenvendelser.

Forventninger til jobben?

Jeg håper vi i LHL kan få til betydelige politiske gjennomslag for bedre folkehelse, rehabilitering og rammebetingelser for ideelle aktører, og at vi blir en relevant og viktig lyttepost for media og politikere.

Jeg ser veldig frem til å jobbe med LHLs lag rundt om i landet og håper jeg også jeg kan være en ressurs de kan bruke i sitt arbeid.

Les oppsummeringen fra Landsmøtet 2021: LHLs interessepolitisk program

Interessepolitisk program

LHLs interessepolitiske program gir svar på hva LHL mener. Programmet vedtas av landsmøtet, og er styrende for all politisk virksomhet i organisasjonen.