Hopp direkte til innhold

Stor LHL-bevilgning til unge slagrammede

En bevilgning på hele 50 000 kroner var overraskelsen som møtte talsperson Remi Drageset i LHL Hjerneslag Ung Østfold da han tirsdag kveld besøkte LHL Askim og omegn.

LHL Hjerneslag Ung Østfold er et nettverk for unge slagrammede og pårørende, og en del av interessegruppa LHL Hjerneslag Ung i LHL.

LHL-Askim_Hjerneslag-Ung.jpg

Leder Stein Ruud i LHL Askim og omegn overrekker gavesjekk til Remi Drageset i LHL Hjerneslag Ung Østfold

– Remi og nettverket gjør en viktig jobb, og de kan bidra til å gjøre hverdagen for unge i fylket vårt bedre gjennom sine tilbud. Dette arbeidet vil vi støtte og jeg vet at jeg har med meg alle i LHL Askim og omegn når jeg overleverer denne sjekken, sier leder Stein Ruud i det gavmilde lokallaget.

– Dette er et viktig bidrag til en god start på etableringen av tilbud for unge slagrammede og pårørende i regi av nettverket, kvitterte Drageset.

LHL Hjerneslag Ung Østfold tilbyr fellesskap for barn og voksne, møter og aktiviteter og informasjon. I tillegg har deltakerne i nettverket, som er medlemmer i LHL, tilgang til alle tjenester fra LHL og LHL Hjerneslag.

LHL har, gjennom LHL Hjerneslag, etablert seg som den største og ledende brukerorganisasjonen for unge slagrammede og pårørende.

Hvert år rammes om lag 12 000 av hjerneslag. Ifølge Norsk Hjerneslagregisters siste årsrapport, årsrapport for 2016, er median alder for hjerneslag 76 år. Ung i hjerneslagsammenheng regnes som personer i yrkesaktiv alder. Ifølge Norsk Hjerneslagregister var 20,4 prosent av de slagrammede i 2016 i aldersgruppa 18-65 år.

Forsker Randi Martinsen ved Høgskolen i Hedmark som har sett på hva som er situasjonen for unge slagrammede, og hun har pekt på at unge som rammes av hjerneslag er spesielt sårbare. De sliter med å komme tilbake i jobb og har problemer med å mestre livet som mor og far.

Bevilgningen fra LHL Askim og omegn til Drageset og LHL Hjerneslag Ung Østfold vil gå til lokale tilbud for unge slagrammede og pårørende i regi av nettverket.

Støtt vårt arbeid

Hjelp oss å gi slagrammede et bedre liv

Personalia
Valgfritt (for skattefradrag)

Sikker betaling

Få nyhetsbrev

Få oppdatert informasjon om hjerneslag og tips om hvordan leve med slag, samt annen informasjon om helse og livsstil.

Velg nyhetsbrev

Du kan når som helst melde deg av. Se også www.lhl.no/personvern