Hopp direkte til innhold

Respekt og stolthet

LHL-sykehuset Gardermoen: Silje (35) arbeider som fagutviklingsradiograf på kardiologisk laboratorium og forteller om arbeidet sitt. - Noe av det beste med jobben er den gode stemningen mellom både kollegaer og pasienter

Silje har vært ansatt i LHL siden august 2012 og har en bachelor i radiografi samt en rekke andre videreutdanninger.

 ¨En stillingsannonse dukka opp. Jeg søkte og fikk jobben!¨

- Stillingen jeg søkte på var en perfekt kombinasjon av de interessene jeg har innen radiologien. Det gode ryktet til den gang Feiringklinikken, både på pasienttilfredshet og arbeidsmiljø var også grunner til at jeg ønsket å søke jobb der, forteller Silje. Noe av det beste med jobben, er den gode stemningen mellom både kollegaer og pasienter. Pasienter er også en del av teamarbeidet, mener hun. Ellers er det det tverrfaglige samarbeidet, de intense og lærerike dagene vi har sammen som også hører til som er det beste med jobben min.

Det som motiverer Silje til å gjøre en god jobb er at hun er del av et kompetent og velfungerende team, som utgjør en forskjell for pasienter. Man har en respekt og stolthet av å jobbe på et så bra sykehus som LHL-sykehuset Gardermoen, sier hun.

LHL-sykehuset består av mange ulike avdelinger og pasienter. Som radiograf på kardiologisk laboratorium og BDA møter man mange forskjellige ansikter. For Siljes del fungerer det best når de har definerte arbeidsoppgaver, da flyter dagen og blir gjennomført på best mulig måte.

 ¨Enten står jeg sterilt kledd  og assisterer den invasive legen, eller så har jeg ansvaret for pasienten og dokumentasjon under prosedyren¨

Bortsett fra at det uten tvil virker som mye å holde styr på i hodet på kardiologisk laboratorium, er det også fysisk tungt til tider. Silje forteller at de jobber i et kontrollert område for røntgenstråler, derfor må de arbeide i personlig verneutstyr med bly. Det kan være anstrengende og varmt, sier hun.

- Men det er gøy på jobb! Vi arbeider tett på hverandre, på godt og vondt, noe som fører til at vi kjenner hverandre godt. Det er et faglig sterkt miljø, engasjerende og morsomt. Pasienter gir oss ofte tilbakemeldinger om at de merker at vi har de fint på jobb og trives. Ingenting er bedre en fornøyde pasienter. Og de er det mange av!

Silje Sunnarvik Clementsen