Hopp direkte til innhold
Foto: Getty Images

Årsaker til overvekt – ikke alltid så enkel som du tror

Overvektige mangler ikke viljestyrke til å slanke seg, men kroppens kompenseringsmekanisme gjør det nesten umulig å holde vekten nede over tid. Dette forteller professor og gastrokirurg, Peter Funch-Jensen.

Når kalori-inntaket overgår kalori-forbruket, legger vi på oss. Det er logisk. Kaloriregnestykket forteller imidlertid ikke hele sannheten.

Det de færreste vet om fedme

– Balansen mellom sult- og metthetssenteret har blitt ødelagt av fedmen. Det betyr at hvis man går ned i vekt, tror kroppen at man er underernært og kjemper for livet med å dra vekten oppover igjen.

Mangler overvektige viljestyrke?

Sagt på en annen måte er kroppen din programmert til å ta igjen de tapte kiloene, og forsøker hele tiden å få deg opp i maksvekten din. For å få til dette bruker den sultfølelsen din til å lure i deg mer mat enn du har godt av – en nådeløs prosess som knebler ethvert forsøk på å kvitte seg med kiloene.

– Når vi utfører slankeoperasjoner, kan vi nullstille denne prosessen, sier Funch-Jensen og refererer til erfaringene fra LHL-klinikkenes arbeid med fedmekirurgi.

Slankeoperasjon – en langvarig løsning

Kosthold og aktivitetsnivå er som kjent det som påvirker kroppsvekten mest. Når en person har oppnådd en viss grad av fedme er det imidlertid mye vanskeligere å gå ned i vekt på egen hånd. Det er en slik situasjon mange er i når de tar tak i problemet sammen med LHL.

Lurer du på om en slankeoperasjon er noe for deg?

Vi tilbyr gratis, uforpliktende konsultasjon for å diskutere dine muligheter.

Bestill gratis konsultasjon

Sted:

LHL-sykehuset Gardermoen

Gastric sleeve Pris

kr 98 000,-

Prisen inkluderer forundersøkelser, operasjon med innleggelse, og ett års oppfølging av tverrfaglig team bestående av erfarne leger, ernæringsfysiologer og sykepleiere.

Sted:

LHL-sykehuset Gardermoen

Gastric Bypass Pris

kr 118 000,-

Inkluderer forundersøkelser, operasjon med innleggelse, og ett års oppfølging fra tverrfaglig team.