Hopp direkte til innhold

LHL reddet skisesongen!

Da landslagstreneren til A-landslaget i langrenn, Eirik Myhr Nossum, fikk lyskebrokk rett før verdenscupen i fjor, ble LHL-sykehuset Gardermoen redningen!

Det var en så super opplevelse jeg kunne fått med en operasjon.

Det var under en trening med Olympiatoppen det smalt!

– Jeg løp på en tredemølle da det, sagt på godt trøndersk, kjentes ut som om noen sparket meg i ballene. Jeg datt nesten av mølla i smerte. I dusjen etterpå så jeg at det bulet ut i lysken, forklarer han. 

Landslagslegen undersøkte Eirik og kunne bekrefte at det var lyskebrokk. Rett før nasjonal langrennsåpning på Beitostølen og verdenscup i Finland. Det hastet med operasjon siden Eirik i den tilstanden fikk reiseforbud. Det var tre uker før sesongstart. Og siden Eirik tilbringer mye av sesongen i utlandet, så det var temmelig prekært.

– En lege på LHL-sykehuset Gardermoen sa seg villig til å operere meg raskt. 

En rask affære

– Jeg kom inn veldig raskt. Fra det ble påvist til jeg lå på operasjonsbordet tok det noen få dager. Jeg ble veldig godt tatt imot og fortalt hva som skulle skje. Så husker jeg ikke mer før jeg våknet opp etter operasjonen. Jeg reiste hjemmefra kl 10. To timer etterpå var jeg ferdig operert. Jeg var der kun et par timer etter operasjonen før jeg kunne ta toget hjem igjen. Jeg hadde nok litt kortere steg enn vanlig da jeg gikk til stasjonen, men ellers var det helt uproblematisk, sier Eirik. 

Eirik har hatt lite smerter etter operasjonen

– Jeg kjente kun at det reiv litt i stingene. Jeg har heller ikke hatt noen komplikasjoner. Legen anbefalte meg å være litt forsiktig med treningen i starten. Det fulgte jeg til punkt og prikke, sier han. 

Eirik Myhr Nossum

Eirik Myhr Nossum

Landslagstrener, A-landslaget i langrenn

 

Kunne ikke blitt bedre!

Jeg er enormt fornøyd med hvor raskt det gikk og informasjonen jeg fikk underveis. Det var en så super opplevelse jeg kunne fått med en operasjon. Jeg er utrolig fornøyd med hvordan jeg ble tatt imot, informasjonen jeg fikk og helhetsopplevelsen.

Det hele var utrolig positivt!