Hopp direkte til innhold

Spør kolslinjens ekspert

Still ditt spørsmål anonymt til Kolslinjen her, eller ring 800 89 333. Kolslinjen bidrar med informasjon, råd og veiledning om hvordan leve best mulig med kroniske lungesykdommer i hverdagen.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 5. oktober 2015. Referansenummer: 8682

Lunge

Gradering av kols

Jeg har en mor med sterk kols .hun mener selv å ha grad 4 .Hvor mange graderinger har kols.Hun er blitt meget depresiv og tenker mye på døden,da hun har store pusteproblemmer .Det er så vondt for oss barna

Les svaret

Vår ekspert, Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut svarer

(4)
Besvart 06. oktober 2015
Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut

Hei!

Takk for ditt spørsmål til kolslinjen, som jeg forstår er en vond og vanskelig situasjon. Sykdommen kols graderes i 4 grader, men det kan være ganske store forskjeller innad i en grad. Kols er  en samlebegnelse for flere kronisk obstruktive lungesykdommer, så  sykdomsforløpet kan være ganske så varierende. Undersøkelser viser at en  stor andel av de kols syke  sliter med depresjon, viktig å få inn hjelp. Du/dere er hjertelig velkommen til å ringe oss på kolslinjen for å få en mer utfyllende samtale rundt situasjonen. Tlf 800 89 333 åpen mandag til fredag fra kl 12 - 15.

Mvh Hilde

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her på Kolslinjen innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelser



Vis alle spørsmål og svar