Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Spør kolslinjens ekspert

Still ditt spørsmål anonymt til Kolslinjen her, eller ring 800 89 333. Kolslinjen bidrar med informasjon, råd og veiledning om hvordan leve best mulig med kroniske lungesykdommer i hverdagen.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. mai 2015. Referansenummer: 7794

Astma og slimmobilisering

Hei
Jeg har alfa antitrypsinmangel og astma uten å ha utviklet kols. Jeg sliter veldig med å få opp seigt slim. I perioder gir slimplagene svie og mye hosting for å få opp slimet.ved inaktivitet blir slimet gult og klumpete. Jeg har bedt lungelegen om hjelp for å få tak i en flutter eller liknende. Pep fløyte virker ikke. Lungelegen tar ikke kontakt og ser ikke ut til å ta meg på alvor. Hvem andre kan hjelpe meg med slimmobilisering eller skaffe meg en flutter?

Begynner å bli fortvilet!

Les svaret

Vår ekspert, Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut svarer

(2)
Besvart 21. mai 2015
Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut

Hei!

Takk for din henvendelse til kolslinjen. Det er mulig å skaffe seg en flutter. Ta kontakt med forhandler:Edvard, key Account Manager. Mobil 95110128, Alere AS Det er også viktig at du drikker rikelig slik at slimet blir tynnet ut og enklere å få opp. Det kan være at du kan ha nytte av en fysioterapeut som kan lære deg om hvordan du selv kan utøve aktiv slimmobilsering.

Rehabiliteringsopphold på et av østlandets to lungesykehus er også en mulighet for å lære seg å leve best mulig med utfordringene som følger med . Fastlegen kan søke om et slikt opphold. Ta gjerne kontakt med kolslinjen på telefon 800 89 333 for en mer utdypende samtale.

Lykke til!

Mvh Hilde

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her på Kolslinjen innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar