Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Spør kolslinjens ekspert

Still ditt spørsmål anonymt til Kolslinjen her, eller ring 800 89 333. Kolslinjen bidrar med informasjon, råd og veiledning om hvordan leve best mulig med kroniske lungesykdommer i hverdagen.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. april 2015. Referansenummer: 7816

Hjemsendelse fra sykehus

Min mor har kols grad 4 og hjertesvikt. Vært hjemme uten O2-behandling. Falt hjemme og brakk lårhalsen for fire dager siden. Har fått lungebetennelse, O2-metning på 70, veldig tungpust og store smerter etter operasjonen. Fikk i dag beskjed om at hun er ferdig behandlet, og vil bli sent hjem i morgen. Hun er enke, 71 år og har ingen til å hjelpe seg. Hva kan jeg gjøre? Jeg bor 40 mil unna.

Les svaret

Vår ekspert, Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut svarer

(1)
Besvart 22. mai 2015
Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut

Takk for ditt spørsmål til kolslinjen. Jeg forstår at dette er en veldig vanskelig situasjon. Det kan høres ut som du bør ta kontakt med hjemmetjenesten i kommunen og få dem til å vurdere situasjonen, men det kan også være at sykehuset har tatt den kontakten.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt på kolslinjens telefon 800 89 333 for en mer utdypende samtale om hva slags konkrete muligheter du/dere har. Våre telefonlinjer er åpne hver dag fra kl 12-15.

Mvh Hilde

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her på Kolslinjen innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar