Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. november 2013. Referansenummer: 4560

Rettigheter

Forsikringsselskapet mener hjertesvikten min skyldes et tidligere infarkt

Hei,
Jeg hadde hjerteinfarkt i 2008. Fikk behandling, og etter noen måneder fortalte legen meg at jeg var helt frisk. Litt senere begynte jeg i ny jobb og ble meldt inn i en pensjons- og forsikringsordning. I 2010 får jeg et nytt hjerteinfarkt og litt senere utvikler jeg hjertesvikt. Det er avklart at jeg bare klarer å jobbe 50 %. Er innvilget halv uførepensjon av Nav. Forsikringsselskapet vil imidlertid ikke utbetale pensjon eller andre ytelser. De viser til blir man ufør før man har vært medlem av pensjons- og forsikringsordningen i 2 år og årsaken er en tilstand som forelå før innmeldingen, har man ikke krav på noe. Jeg mener at hjertesvikten ikke har noen sammenheng med hjerteinfarktet i 2008. Og er ikke hjertesvikt noe annet enn hjerteinfarkt?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 12. november 2013
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Har hjertesvikten sammenheng med hjertesykdom som forelå på innmeldingstidspunktet i forsikringsordningen, har nok dessverre forsikringsselskapet rett. Du må altså sannsynliggjøre at hjertesvikten ikke har noen sammenheng med tidligere hjertesykdom og mest sannsynlig har kommet helt uavhengig av det.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar