Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. november 2013. Referansenummer: 4560

Rettigheter

Forsikringsselskapet mener hjertesvikten min skyldes et tidligere infarkt

Hei,
Jeg hadde hjerteinfarkt i 2008. Fikk behandling, og etter noen måneder fortalte legen meg at jeg var helt frisk. Litt senere begynte jeg i ny jobb og ble meldt inn i en pensjons- og forsikringsordning. I 2010 får jeg et nytt hjerteinfarkt og litt senere utvikler jeg hjertesvikt. Det er avklart at jeg bare klarer å jobbe 50 %. Er innvilget halv uførepensjon av Nav. Forsikringsselskapet vil imidlertid ikke utbetale pensjon eller andre ytelser. De viser til blir man ufør før man har vært medlem av pensjons- og forsikringsordningen i 2 år og årsaken er en tilstand som forelå før innmeldingen, har man ikke krav på noe. Jeg mener at hjertesvikten ikke har noen sammenheng med hjerteinfarktet i 2008. Og er ikke hjertesvikt noe annet enn hjerteinfarkt?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

(0)
Besvart 12. november 2013
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Har hjertesvikten sammenheng med hjertesykdom som forelå på innmeldingstidspunktet i forsikringsordningen, har nok dessverre forsikringsselskapet rett. Du må altså sannsynliggjøre at hjertesvikten ikke har noen sammenheng med tidligere hjertesykdom og mest sannsynlig har kommet helt uavhengig av det.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har sommerferie, og åpner igjen mandag 13. august.

Mvh LHL

Vis alle spørsmål og svar