Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. april 2014. Referansenummer: 4387

Hjerte/kar

Hjertebank hos ung gutt

Sprøsmål på vegne av min sønn: Han er en 17 åring som ofte får hjertebank, føler at han vil besvime og får sterk hodepine, som oftest under trening/aktivitet.
Har tatt EKG, hvor de fant at forstørret venstre hjertekammer, og at han har "harde" hjerteslag, ble vi fortalt av fastlege.
Henvist til spesialist med 3mnd ventetid.
Både han og jeg blir bekymret og redde av dette.
Er det trygt å vente så lenge med uavklarte symptomer?
Vi har dessvere ikke råd til å gå til privat spesialist.
Og, hva kan dette være?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

(0)
Besvart 22. april 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Jeg har stor forståelse for at dere opplever usikkerhet og engstelse rundt symptomene. Hvor raskt man får hjelp hos spesialist er et resultat av hvor raskt fastlegen og spesialisthelsetjenesten mener pasienten trenger hjelp. Med andre ord, hvor akutt og alvorlig de oppfatter tilstanden som. Jeg kjenner ikke detaljene i saken til sønnen din, men vi må anta at både fastlegen og spesialistene har gjort en grundig vurdering og kommet frem til at ventetiden er akseptabel og forsvarlig. 

Det er viktig at dere har en god dialog med fastlegen i ventetiden og sier i fra dersom det er nye symptomer eller plager. Dersom det inntrer en mer akutt forverring kan der selvsagt også oppsøke legevakt eller ringe 113. Jeg håper dette ordner seg snart.

Med vennlig hilsen,

Wasim Zahid

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har sommerferie, og åpner igjen mandag 13. august.

Mvh LHL

Vis alle spørsmål og svar