Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. april 2014. Referansenummer: 4400

Hjerte/kar

Høyt blodtrykk under graviditet

Er gravid i uke 35 og fikk plutselig høyt blodtrykk, har aldri hatt høyt blodtrykk før, har vanligvis veldig lavt. Hva skal jeg gjøre?

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 11. april 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei

Dersom blodtrykket stiger under svangerskapet bør det kontrolleres hos lege for å sjekke om det er en reell økning. Blodtrykket kan variere mye og påvirkes lett av bl. annet stress, det er viktig å utelukke potensielle feilkilder til et målt forhøyet blodtrykk. Hos noen kan høyt blodtrykk være et tegn på utvikling av svangerskapsforgiftning. Man trenger å undersøke urinen i tillegg for å stille denne diagnosen. Det er dog ikke sikkert at du er i ferd med å utvikle svangerskapsforgiftning, det er relativt sjelden tilstand. Jeg vil likevel anbefale deg å få kontrollert blodtrykket ditt hos lege på nytt. Lykke til!

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar