Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. april 2014. Referansenummer: 4401

Hjerte/kar

Smerter i brystet

Heisann!

Jeg er bare 21 år så jeg er litt usikker på hvor hypokondrisk jeg er i dette tilfellet. Natt til mandag (7 april) endte jeg opp med å være våken ut natten med skolearbeid. På grunn av arbeid og skole fikk jeg ikke mye søvn natten etter heller (vet ikke om dette har noe å si, men slik jeg oppfattet det virket det som dette var årsak til at smerten startet?). Jeg husker ikke nøyaktig når smerten begynte, men det var enten sent på mandag eller tidlig på tirsdag.

Jeg føler at jeg kan kjenne hjertet mitt når det banker, som ikke nødvendigvis er veldig smertefullt, men høyst ubehagelig. Denne følelsen er konstant, uavhengi av aktivitet, men av og til blir det værre uten at jeg har klart å forstå når og hvorfor det blir værre. I disse øyeblikkeneer smerten nok til å gjøre meg bekymret. For meg føles denne smerten som en 4-5 på en smerteskala.

Jeg har ingen andre symptomer som jeg kan legge merke til! Ikke syk på noen som helst måte, men ubehaget/psyken gjør at jeg ikke trives like mye på jobb såklart.

Siden jeg føler smerten er i hjertet bestilte jeg legetime til Torsdag ( i går)(Sier kanskje noe om hvordan jeg føler meg). Etter å ha sjekket blodtrykk og sjekket mobilitet i overkroppen og ømhet i muskler og ledd uten å finne noe, tok jeg en EKG uten å finne noe. Ingen diagnose, og ble bedt om å ta det rolig til over helgen og ta kontakt om det ikke ga seg.

I dag siden problemet ikke har bedret seg (kanskje jeg tilogmed får smertene oftere), tenkte jeg og lese litt om hjertetinfarkt på siden deres. Smerteskildringen virket lik, men jeg har IKKE kvalme, utstråing i armer eller kortpustethet (som jeg legger merke til).

Jeg har aldri tatt dop, røyker ikke, drikker ikke, snuser ikke, glad i å trene og jeg er i relativt god form. (legen spurte om dop i går.. :/ )

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 11. april 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Jeg skjønner at du er bekymret, men ut i fra det du forteller virker det ikke sannsynlig at du har hjertesykdom. Du er ung og veltrent, og da er hjertesykdom svært sjeldent. 

Det virker også som du har fått en god vurdering hos legen din, og jeg synes det er grunn til å slå seg til ro med dette. Iblant kan perioder med mye stress i livet (i kombinasjon med lite eller dårlig søvn) forsterke hjertebank. Dessuten blir man gjerne mer obs på signalene fra kroppen og har lett for å tolke normale funksjoner som tegn på sykdom. 

Jeg håper du finner roen og at du blir kvitt plagene. Er du fortsatt usikker, snakk gjerne med legen din igjen.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar