Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. april 2014. Referansenummer: 4389

Hjerte/kar

Venstre grenblokk og besvimelse

Hei. Jeg fikk i september i fjor beskjed om at jeg har fått venstresidig grenblokk. Men den kommer og går slik at den ikke trengte behandling og jeg fikk beskjed om å leve som normalt. Men nå har det seg slik at jeg har utvikler mer brystsmerter/press over brystet når grenblokka kommer og forrige gang den kom svimte jeg tom. av. Legen på sykehuset sier ar jeg egentilg ikke skal merke noe av den grenblokka, og at jeg svimte av pga hyperventilering. Men verken ambulansefolkene som hentet meg eller min familie som jeg var samme med da bevitnet pusteproblmer! Kan grenblokka ha videre utviklet seg? Jeg jobber vanligvis bare natt, kan det være uheldig for hjerte? Jeg har fra før lavt stoffskifte, nylig påvist D vitamin mangel, og er bare 31 år!!

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 21. april 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Jeg mener at et venstre grenblokk alltid må undersøkes/vurderes skikkelig for å finne mulig underliggende årsak. Du har i tillegg symptomer som press i brystet og ved en anledning har du besvimt. Dette kan også være tegn på hjertesykdom. Jeg synes derfor at du bør få deg henvist til sykehuset på nytt for en fornyet og fullstendig utredning. Dette vil innebære ultralyd av hjertet og arbeids-EKG. Videre kan det være aktuelt med scintigrafi eller CT av hjertet. Hjertemuskelsykdom (kardiomyopati) kan også være årsak til venstre grenblokk, og det bør også vurderes å gjøre et MR av hjertet. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar