Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 14. august 2014. Referansenummer: 5032

Hjerte/kar

Lekk aortaklaff

Jeg er 67 år og har en medfødt lekk aortaklaff og har på grunn av det fått hjertesvikt venstre hovedkammer. Jeg er satt på medisinsk behandling og har ikke hørt om eventuell operasjon av klaffen fra sykehuset. Har medisinsk behandling noen hensikt så lenge årsaken til hjertesvikten er lekk aortaklaff? Har alder noen betydning for eventuell operasjon?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 05. september 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Hvis det er lekkasje som er årsaken til svikten i venstre hovedkammer, er det god grunn til å operere. Jeg synes du skal snakke med legen din, eller spørre på det sykehuset du ble utredet på, hvorfor du ikke har blitt vurdert til operasjon.

Ja det har absolutt en hensikt å gi medisinsk behandling. Det kan bedre på både hjertefunksjonen og symptomene mens du venter på en evt. operasjon.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar