Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. august 2014. Referansenummer: 5052

Lunge

Medisiner og bivirkninger

Fått byttet til Spiriva 1 ggr om dagen og Symbicort 2 ggr per dag. Har blivit hes og fått ont i halsen, inte förkyld. Tyckte jag svullnade i tungan, fick ont på vä sida av tungan längst in, som en klump. Har detta med ngn av medicinerna att göra? Är mycket trött också.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 10. november 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Hesheten har trolig sammenheng med kortisondelen i Symbicort, men kan i noen tilfeller også komme av Spiriva. Ubehaget i svelget kan også skyldes medisinen. Du bør la legen din kikke på det, eventuelt prøve uten Symbicort noen dager for å se om det blir bedre.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar