Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. desember 2014. Referansenummer: 6061

Aortaklaff, medisiner og kosttilskudd

Hei. Jeg har satt inn ny biologisk aortaklaff og tar følgende medisiner: Cozaar, Selo-zok, Albyl-e, Marevan og Atorvastatin. I tillegg tar jeg TrioB og D-vitaminer. Det reklameres veldig for Medox i alle magasinene dere sender ut, så spørsmålet mitt er om jeg vil ha nytte av å ta Medox og om det er tilrådelig å ta Medox i kombinasjon med nevnte medisiner.

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 11. desember 2014
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Hei, takk for spørsmålet. Mulige interaksjonseffekter mellom Medox og lignende og medisinene du nevner er lite kjent. Medox inneholder komponenter (antocyaner) fra blåbær og solbær. Teoretisk sett kan ekstrakter av blåbær  øke blødningstendensen ved samtidig bruk av blodplatehemmere (som Albyl-E) og Marevan, men det er usikkert hvor relevant det er. 

Legemiddelinformasjonssenteret RELIS oppfordrier til at tilskudd med antocyaner brukes med forsiktighet i kombinasjon med antikoaguerende/blodplatehemmende medikamenter, da risiko for økt blødning ikke kan utelukkes. 

Det finnes ingen dokumentasjon på hvorvidt Medox eller andre kosttilskudd er gunstig mht. aortastenose. 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar