Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 7. desember 2014. Referansenummer: 6079

Hjerte/kar

Klaffeinsuffisiens

Hei. Jeg er 29 år og jobbet på et sykehus for litt siden. Ene legen som var i spesialisering der spurte om han kunne få øve på utralyddiagnostikk på meg. Han fant tilfeldigvis ut at jeg hadde en klaffeinsuffisiens mellom et forkammer og et hovedkammer (husker ikke hvem av de), og at jeg hadde tykkere hjertevegger enn vanlig. Jeg har anstrengelsesutløst astma og IBS, men er ellers sprek og frisk. Trener, er normalvektig og røyker ikke. Burde jeg fått dette med hjertet utredet videre eller er det noe jeg bare skal leve normalt med? Har en del på min fars og mors side med hjertekarsykdommer.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 11. desember 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål.

Funnene som ble gjort på ultralydundersøkelsen av hjertet ditt behøver ikke ha noen spesielle konsekvenser. Det kan være et normalfunn hos en som trener mye, for ekspempel. Men siden legen har sett noe der som avviker fra det normale vil jeg anbefale at du blir undersøkt på nytt av en lege med mer erfaring i å bruke ultralyddiagnostikk. Da kan du få avklart om dette er noe som bør følges opp videre. Du kan ta dette opp med fastlegen din som kan henvise deg videre til hjertespesialist ved sykehus eller til hjertespesialist som driver egen spesialistpraksis.

Lykke til!

Vennlig hilsen Ellen H. Julsrud

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar