Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. desember 2014. Referansenummer: 6051

Rettigheter

Fra uførepensjon til alderspensjon

Jeg er 66 år, født i april 1948. Jeg er i 60 % arbeid, har 40 % uførepensjon fra Statens Pensjonskasse og full alderspensjon fra folketrygden. Jeg aner at endringen kan ha negative konsekvenser for min samlede inntekt? Håper du kan bidra til avklaring!

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 02. mars 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Har du tatt ut tidlig pensjon i folketrygden, er du ikke lenger garantert minst 66 % av lønn i alderspensjon. Det er fordi du har begynt å "spise" av alderspensjonen i folketrygden før du 67 år. Dette kompenseres ikke SPK. Men det betyr ikke at du nødvendigvis får en lavere samlet pensjon over tid.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar