Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. desember 2014. Referansenummer: 6087

Hjerte/kar

Videresendt til Ellen Hilde Julsrud

Hei. Kvinne 54 år, arvelig hyperkolesterolemi påvist, blokket med 2 stent 2012. Vært hos legen idag og fant mulig fortetning i annen hovedkransåre. Lavt stoffskifte, bruker Levaxin 75 mg, ellers Loratadin, Albyl E, Crestor og Esetrol.....lave doser da jeg har mye muskelplager. Kolesterol ned fra 12,2 til 6,5. Målet er 5....!

Er så absolutt i overgangalder, fryser mye (var ikke sånn før, men har gått ned 12 kilo siste halvår pga separasjon) for så å være klissvåt... og så fryser jeg igjen. Jeg får ikke gå på østrogenpiller pga hjertet/kolesterol, men har brukt soyapiller i perioder og disse har virket en stund. Har en kjent som sier soya gjør det samme med kroppen som østrogen? Er dette tilfelle? Burde jeg prøve å klare meg uten noe? Er til tider veldig plagsomt oppi mye annet for øyeblikket.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 09. desember 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar