Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. desember 2014. Referansenummer: 6149

Hjerte/kar

Høy puls

Har veldig hjertebank med dagers mellomrom som varer i noen timer. Tar blodtrykk og det viser veldig lavt trykk og veldig høy puls. Tar K2 gurgemeie hver dag. Lurer på om den kan virke på hjertet ? Hilsen Åse

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 21. januar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Om K2/Gurkemeie påvirker pulsen vet jeg ikke. Jeg tror neppe det. Men uavhengig av det så beskriver du symptomer som absolutt bør sjekkes nærmere. Kanskje den høye pulsen skyldes en eller annen forstyrrelse i hjerterytmen. Du bør oppsøke legen din og få tatt et EKG. Du bør også få deg henvist til et 24 timers EKG for nærmere utredning. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

(Vi beklager sent svar, det skyldes en teknisk feil)

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar