Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. februar 2014. Referansenummer: 4476

Hjerte/kar

Potensplager og hjertesykdom

Noe plaget med dårlig potens ,enten at den ikke holder under samleie eller penis ikke er stiv nok .Infarkt uten komplikasjoner sept-12. Bruker selozok, diovan, crestor og albyl e. Kan jeg forsøke potensfremmende medisin eller er det risikabelt? Har hypertensjon som er godt regulert.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 20. februar 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Takk for henvendelsen din.

Potensproblematikk er ikke helt uvanlig hos personer med hjertesykdom, og det kan være flere årsaker til det. Før man begynner med potensfremmende medikamenter bør man prøve å finne årsaken til problemene. Du oppgir å bruke Selo-Zok som er en medikamenttype som har potensplager som kjent bivirkning. Så dersom plagene sammenfaller med at du begynte på eller økte dosen av Selo-Zok kan den tenkes å være årsak. Det finnes også andre årsaker som bør vurderes før man evt starter behandling.

Potensfremmende medisin er imidlertid trygg å bruke hos hjertepasienter som har stabil hjertesykdom og når det har gått 3 mnd siden hjerteinfarkt. Medikamentene skal ikke brukes dersom man bruker medisiner med nitroglyserin, det vil kunne gi kraftig blodtrykksfall. Dersom man fra før har svært lavt blodtrykk anbefales heller ikke bruk av potensfremmende midler.

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din for nærmere vurdering av din situasjon.

Lykke til!

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar