Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. februar 2014. Referansenummer: 4484

Hjertebank, ekstraslag, brystsmerter

Jeg har diagnosen borreliose, men i tillegg sliter jeg voldsomt med hard hjertebank, doble hjerteslag, veldig tung pust, trang hals og smerter i brystet og øverst i magen. Hjertebanken er så hard at det rett og slett er ubehagelig/vondt. De kan se doble hjerteslag på ultralyd. For en tid tilbake ble jeg hentet med sykebil da jeg ville besvime flere ganger, hadde veldig høy puls (harahjerte) og jeg kunne ikke bevege hverken armer eller bein og kaldsvettet. VSS fant ikke noe galt, men la det på borreliosediagnosen. Jeg går til årlig ultralyd og legen sier at det er unormalt "belegg" (husker ikke her og nå hva det heter;))i årene i halsen. Min mor har hatt hjerneslag. Jeg er 48 år. Hva burde jeg gjøre? Veldig takknemlig for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 13. februar 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Jeg ser du har flere plagsomme symptomer og at du også har blitt utredet av både fastlege og hjertespesialist. Hva som er årsaken til plagene, hvor langtkommen evt sykdom er, og hva videre utredning og behandling skal være, er vanskelig for meg å svare på. Jeg synes det er fornuftig at du har en tett dialog med fastlegen din, og at du følger hans/hennes og evt hjertespesialistens råd om behandling og medisinering.

Med vennlig hilsen,

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar