Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. februar 2014. Referansenummer: 4489

Hjerte/kar

Atenolol etter hjerteinfarkt

Jeg har hele tiden siden hjerteinfaktet fått Metoprolol Sandoz 50 mg, men på grunn av kvalme har jeg nå fått av legen Atenolol Mylan 50 mg. Er det okay å ta disse? Ble litt nervøs da de på apoteket begynte å stille spørsmål til meg om at det kunne man ikke.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 11. februar 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Takk for spørsmålet ditt

Både Metoprolol Sandoz og Atenolol Mylan er medikamenter i gruppen betablokkere som brukes forebyggende hos pasienter med gjennomgått hjerteinfarkt. Metoprolol S. er mer vanlig brukt enn Atenolol M. Siden du tålte førstnevnte dårlig er det helt i orden å bytte til Atenolol M.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar