Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. februar 2014. Referansenummer: 4474

Hjerte/kar

Hjerteundersøkelse

Hei.
Har vært i kontakt med privat klinikk som foretar hjerteundersøkelse med følgende innhold:
Konsultasjon hos hjertespesialist
Hjertespesialisten foretar en grundig utredning med fokus på hjertehelse. Konsultasjonen vil starte med en grundig og åpen samtale for å få god forståelse og oversikt over din situasjon. Flere undersøkelser vil kunne inngå i utredningen. På bakgrunn av resultatene tilbyr vi nødvendig oppfølging og behandling. Legen vil også ta blodprøver.
Arbeids-EKG
Foretas på ergometersykkel for å undersøke hvordan hjertet reagerer på fysisk
anstrengelse. Denne undersøkelsen gir informasjon om hjertekransårene og hjerterytmen.

Ultralyd av hjertet
Her undersøkes hjertets anatomi, samt pumpe- og klaffefunksjon.

Har ikke spesielle symtomer,men alder (60 år) og hadde bla en far med hjerteinfarkt og angina gjør at jeg kunne tenkt meg å få en undersøkelse.var på tilsvarende undersøkelse for 13 år siden.Alt ok da. En slik undersøkelse koster ca. 6000.Er det anbefalt å få tatt en slik undersøkelse eller? Har snakket med fastlege, men siden jeg ikke har spesielle symtomer så virker han ikke spesielt "interessert" i å gå videre til f.eks. undersøkelse på sykehus.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 24. februar 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Jeg er i utgangspunktet enig med fastlegen din. Hvis du ikke har noen symptomer, er det som regel ikke nødvendig med ekstra undersøkelser.

Imidlertid må legen gjøre en individuell vurdering hos hver enkel pasient, og i blant kan det være aktuelt å gjøre noen undersøkelser (ikke alle du lister opp) selv om pasienten har sparsomt med symptomer. Dette gjelder spesielt hvis pasienten har mange risikofaktorer for å utvikle hjertesykdom. Dette er en vurdering legen din bør gjøre i samråd med deg.

Lykke til!

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar