Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. januar 2014. Referansenummer: 4513

Hjerte/kar

Skoleprosjekt om hjertesykdommer

hei!
jeg er en jente på 14år som har et skoleprosjekt om hjerte- og karsykdommer, og lurer på hvorda arter det seg? og Hvordan er det å leve med det?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 21. januar 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Så flott at du interesserer deg for dette temaet. Spørsmålet du stiller er jo svært omfattende. Det finnes veldig mange ulike hjertesykdommer, som har ulike symptomer og ulik behandling. Dessuten finnes det grader av sykdommer. Noen pasienter har bare en mild versjon av sykdommen og merker ingen ting, mens andre er så alvorlig syke at de knapt kan røre på seg. 

Jeg vil anbefale deg til å avgrense skoleprosjektet til en bestemt hjertesykdom. Siden kransåresykdom (koronarsykdom) er den vanligste typen, vil det være naturlig å skrive om dette. På siden som jeg har linket til over, finner du mye nyttig informasjon. Bla ned til "Koronarsykdom". Lykke til.

Wasim Zahid

Lege.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar