Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. januar 2014. Referansenummer: 4533

Spørsmålet kan ikke besvares

Ser at det nå tilbys hjertepumper også til pasienter som ikke kan gjennomgå transplantasjon, kjempeflott for dem dette gjelder! Dette er jo praksis i våre naboland, i Tyskland og i England så vidt jeg har forstått og da skulle det bare mangle om ikke vi også skulle få dette tilbudet. Men så ser jeg i et saksfremlegg for Nasjonalt råd for kvalitet og prioriteringer at LHL ble forespurt om synspunkter i saken da den skulle behandles i rådet, og merkelig nok hadde ikke LHL noen synspunkter i saken. Hvorfor ikke? - og helt utrolig, på vegne av mange hjertepasienter i organisasjonen. Men heldigvis ble tilbudet (om enn i lite omfang enda)likevel besluttet innført. Jeg er skuffet over LHL i denne saken.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 13. januar 2014
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Dette spørsmålet er dessverre ikke relevant for denne eksperttjenesten, og kan ikke besvares her. Om du mener ditt spørsmål likevel bør besvares av LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, ta kontakt på e-post: post@lhl.no.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar