Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 7. januar 2014. Referansenummer: 4545

Hjerte/kar

Tette årer og bypass-operasjon

Jeg ble henvist til Koronar angiografi. Det ble konstatert 3 tette årer. En helt tett og to ca. 95%. Jeg hadde vært i dårlig form etter mye vondt i ryggen, men trente meg raskt opp etter det. Nå kan jeg gå i timevis i skogen eller sykle uten problemer. MEN så får jeg en slik beskjed, og det betyr Bypass operasjon.
Har aldri kjent smerter av betydning. Går på medisiner mot høyt blodtrykk og kolesterol, og albyl e.
Spørsmål: Hvor syk er jeg? Hvor farlig er det med slik vanlig aktivitet som jeg beskriver? Er det høy risiko med å være alene f.eks. på tur?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 07. januar 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Hvorfor ble du henvist til koronar angiografi? Det må ha vært en grunn, kanskje var plagene dine kun lette?

Du skriver ikke noe om hvilke årer som var tette. Du nevner at du har blitt anbefalt bypass-operasjon. I så fall betyr det at det sannsynligvis var tre store/viktige årer som var tette. Jeg kjenner ikke din helsetilstand i detalj, men hvis spesialistene har anbefalt deg bypass-operasjon, er det all grunn til å ta rådet på alvor og følge det. Tre (nærmest) tette årer regnes som en alvorlig tilstand som krever behandling. 

Jeg kan ikke si deg nøyaktig hvor farlig det er med den aktiviteten du driver med, men vil igjen understreke at dersom du er anbefalt bypass-operasjon, bør du følge rådet.

Lykke til og med vennlig hilsen,

Wasim Zahid

Lege.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar