Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. januar 2014. Referansenummer: 4517

Hjerte/kar

Vurdering av høyt blodtrykk

Hei
Jeg sliter med for høyt blodtrykk men har sluttet med blodtrykksmedisin ( prøve i en periode pga ubehag - svimmel -hodepine - kvalme)
Har over en periode( 2 uker) tatt blodtrykket min 2 gg. pr. dag og laget et diagramm på dette
Er det mulig og sende dette til dere( scannet dokument) for en vurdering - uttalelse
Hører fra dere
Mvh Benny

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 20. januar 2014
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen .Vi har dessverre ikke mulighet til å vurdere blodtrykket ditt, men vi anbefaler at du tar kontakt med fastlegen din. Du bør ikke slutte med medisiner uten å konferere med legen. Det finnes mange blodtrykksenkende preparater på markedet, og selv om du reagerer på ett, finnes det andre som kanskje kan fungere bra for deg. Det er mange ting man selv kan gjøre for å senke blodtrykket. Det viktigste er å slutte å røyke, gå ned i vekt, kutte ned på saltet, være i bevegelse og å unngå å stresse. Du kan lese mer om dette på våre nettsider.

Lykke til!

Hilsen Inger

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar