Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. juni 2014. Referansenummer: 4767

Lunge

Ultibro Breezhaler og annen medikasjon.

Jeg har fått fastlegen min til å gi meg Ultibro Breezhaler på resept. I dag bruker jeg Ventolin, Atrovent ,Symbicort og Prednisolon. Skal jeg ta de andre medisinene som før eller skal noen av dem sløyfes når jeg starter med den nye medisinen

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 16. juni 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei og takk for spørsmålet!

Ultibro Breezhaler er pulver som inneholder en kombinasjon av medikamenter som likner på Atrovent og Ventoline, dessuten på den ene bestandelen i Symbicort. Medisinen virker et helt døgn. I praksis bør Atrovent vanligvis ikke brukes eller reduseres i dosering sammen med dette medikamentet, og doseringen av Ventoline og av Symbicort bør ligge relativt lavt.  Men dette kan du ta opp med fastlegen før du endrer på medisinen du allerede bruker.

 

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar