Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. juni 2014. Referansenummer: 4824

Hjerte/kar

Øresus og ekstraslag

Lite hjerteinfarkt for 8 år siden. Utblokket 2ggr. ved Ullevål og en gang ved Feiringklinikken. For snart 2 år siden hadde jeg et rekreasjonsopphold ved Feiring på 2 uker (er nå 74 år). Trener bra og er blitt mye bedre, men har et problem; pulsererende øresus på ve. side, hvor jeg ble operert for basalcellecarcinom på baksiden av ve. øre. Dessuten i perioder urolig hjerte (ekstraslag), nå verst i forbindelse med sex. Dette varer fra 10-14 timer og er mest plagsomt når jeg skal sove. Jeg bruker Metoprolol 50mg, Lisinopril 5mg, Lipitor 10mg og Albyl-E 75mg. dgl. Kan endringer i medikasjonen hjelpe?

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

(2)
Besvart 24. november 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Takk for spørsmål!

Den pulserende øresusen er det vanskelig å svare mer på uten flere opplysninger. En undersøkelse av ørene hos fastlegen er en naturlig start. Jeg tror ikke øresusen behøver å ha noe med hjertet å gjøre. Urolig hjerte/ekstraslag behøver ikke være farlig, men siden det varer over såpass lang tid kan det være lurt å få sjekket ut nærmere. Fastlege kan henvise deg til en rytmeregistrering gjennom et døgn. Ved plagsomme ekstraslag kan det hjelpe å bruke medisiner som kan dempe dem. Jeg vil anbefale deg å ta dette opp med fastlege og gjøre evt medikamentendringer under oppfølging hos legen din.

Lykke til!

Vennlig hilsen Ellen H. Julsrud

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har sommerferie, og åpner igjen mandag 13. august.

Mvh LHL

Vis alle spørsmål og svar