Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. juni 2014. Referansenummer: 4845

Lunge

Tuberkulosesmitte og behandling

Jeg har et barn som har fått påvist smitte av lungetuberkulose med blodprøve, og vi venter på svar på røngtenbilder av lungene for å finne ut om hun har utviklet lungetuberkulose. Hva blir gjort om hun kun er smittet, men sykdommen ikke er utviklet? Må vi bare vente å se om hun kanskje blir syk?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 10. november 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det finnes spesielle retningslinjer for oppfølging av barn som har fått smitte med tuberkulose. Jeg regner med at man vil starte behandling med medisiner hvis man mener det er aktivitet i tuberkulosen.  I noen tilfeller velger man å behandle for sikkerhets skyld. De som har ansvaret for barn som er smittet vil måtte følge dette nøye opp for å sikre at sykdom ikke utvikler seg.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar