Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. mai 2014. Referansenummer: 4362

Rytmeforstyrrelser

Hei jeg er en kvinne på 42 år.
Jeg har over mange år hatt en uregelmessig puls og hoppende hjerte slag. Det er sånn at jeg kan se og kjenne hjertet slå fort hardt og uregelmessig .. Dette er utrolig ubehagelig. Jeg blir fort veldig sliten og trøtt. Får også ilende smerte ut i arm. Dette er i perioder, ikke hele tiden. Hva kan det være??
Mvh Maja.

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 13. mai 2014
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen din.

Rytmeforstyrrelser (arytmier) kan være helt uskyldige eller det kan være tilstander som krever avansert behandling. Det er ganske vanlig å ha små rytmeforstyrrelser hvor du kjenner at du har uregelmsessig puls og føler at hjertet hopper over et slag. Disse rytmeforsyrrelsene kan være utløst av mye kaffe, alkohol, feber eller fysiske anstrengelser. Av og til skyldes rytmeforrstyrrelsen noe mer alvorlig. Jeg synes du skal kontakte fastlegen din for å få en grundig undersøkelse.

Lykke til!

Hilsen Inger 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar