Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. mai 2014. Referansenummer: 4624

Hjerte/kar

Vann i kroppen etter klaffeoperasjon

Jeg fikk operert inn ny hjerteklaff (kalv) i høst. Operasjonen var vellykket, men sliter med mye vannproduksjon. Vekta kan variere mange kilo på kort tid. Jeg tar vanndrivende medisin - Ibumetrin - men synes ikke det hjelper og jeg blir veldig stengt. Er dette noe som ev. vil bedre seg etter hvert? Har også hatt diabetes type 1 i mange år.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 04. juni 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Takk for spørsmål!

Jeg kjenner ikke til noe vanndrivende medikament som heter Ibumetrin- lurer på om du kan ha skrevet feil? Navnet er imidlertid veldig likt medikamentet som heter Ibumetin, som er et betennelsesdempende medikament. Det kan ha som bivirkning at man hoper opp vann i kroppen, men er altså ikke et vanndrivende medikament. Jeg anbefaler deg å ta opp problemstillingen din med fastlegen. Lykke til!

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar