Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. mai 2014. Referansenummer: 4626

Hjerte/kar

Brystsmerter som vedvarer

Hei !
Jeg gjennomgikk en by-pass operasjon for 11 år siden, og har også hatt endel utblokkinger etterpå. Jeg har konstant press på brystet og i det muskulære feltet. Har fjernet ståltrådene, men allikevel er dette plagsomt i hverdagen. Enkelte dager må jeg ta smertestillende. Har hørt om noe som heter arrvevsbetennelse. Er dette kronisk, eller er det noe man kan få hjelp til? Lever med smertene, men oppfatter det som mye muskulært - ikke konkret angina. Anginasmertene er annerledes og "leges" med nitroglyserin.
Setter pris på et svar.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. juni 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Vedvarende brystsmerter hos en hjertesyk pasient må avklares med tanke på om det kan være fortsatt sykdom i kransårene. Jeg får inntrykk av at det er gjort hos deg og at smertene har andre årsaker. Disse kan være mange. Alt fra muskelssmerter, skjellettsmerter og arrsmerter, til nervebaner som er brutt eller irritert. Det kan være en utfordring og behandle slike smerter på en tilfredsstillende måte. En viktig strategi er først å gjøre opp en mening om hva man tror årsaken er, for så å behandle denne spesifikt. Dette kan ta tid å finne ut av, og bør gjøres i tett samarbeid med legen din. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar