Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 6. mai 2014. Referansenummer: 4373

Hjerte/kar

Blodtrykksfall, tykk hjertemuskel og klaffefeil

Jeg er LHL-medlem og har både opplevd infarkt og tette årer som er blitt blokket og stentet 2 ganger. Jeg trimmer på Hjertelagets Kolstrim og nå har jeg to ganger denne våren opplevd blodtrykkfall, seinest i dag. Min morfar hadde en defekt hjerteklaff. Genetisk tenk kan jo jeg også ha det. Dessuten er jeg klar over at mitt hjerte som dr Golf i 1993 karakteriserte som en stor og kraftig muskel, nå kan ha blitt en forvokst muskel bla.a på grunn av høgt blodtrykk. Jeg er blitt informert om at mine hjertevegger er noe for "tjukke". Er det noe sannsynlighet i dette. Kan en defekt hjerteklaff fikses?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 06. mai 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Du har en hjertehistorikk og beskriver symptomer som gjør at du absolutt bør undersøkes videre. Det kan være mange ulike årsaker til blodtrykksfallene. Hjerterytmefeil og klaffefeil er noen av årsakene. Begge disse tilstandene kan behandles. 

Jeg synes du skal oppsøke fastlegen din og starte med noen grunnleggende prøver og undersøkelser. Videre bør du henvises til et AEKG for å vurdere hvordan blodtrykket og hjerterytmen oppfører seg under belastning. En ekkokardiografi bør også vurderes. 

Lykke til,

Med vennlig hilsen,

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar