Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. mai 2014. Referansenummer: 4365

Lunge

Nyrekreft med spredning til lunge

Jeg har nyrekreft i den ene lungen. Hvordan går jeg fram for å få fjernet lungen? Får jeg gjort det i Norge eller må jeg f.eks. til USA? Hvor finner jeg en lege som kan bistå meg?
Har tidligere fjernet en nyre og en binyre.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 10. mai 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Jeg forstår det slik at det er påvist en svulst i den ene lungen som er påvist å være en spredning fra kreft i en nyre som ble fjernet sammen med binyren. Dette er en kreftmedisinsk problemstilling som nok må besvares av en lege med spesialkunnskap om denne krefttypen. Det bør derfor tas kontakt med den avdelingen som har behandlet deg tidligere for denne svulsten for å få vite nærmere om hva som kan gjøres for å gi deg best mulig behandling i denne situasjonen. Systemet er vanligvis slik at fastlegen henvender seg til sykhuset for å avklare hvordan dette bør gripes an videre. 

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar