Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. mars 2014. Referansenummer: 4415

Lunge

Lungefibrose og rehabilitering

Jeg har lungefibrose og trenger oksygen på turer og trimaktiviteter. Har jeg noe hensikt for meg å prøve å komme til på Glittreklinikken? Hvordan går jeg frem i så tilfelle?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 30. mars 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei og takk for spørsmålet!

Det virker som du er under kyndig oppfølging og har fått tildelt oksygen fordi lungene ikke tar opp nok fra luften, ikke minst når du anstrenger deg. På Glittreklinikken drives spesialisert lungerehabilitering. Dette er også tilpasset mennesker med lungefibrose. Rehabilitering kan være nyttig ved de fleste kroniske lungesykdommer. Lungefunksjonen blir nok ikke bedre, men tilpasset trening kan øke kapasiteten hos mange. Det er ogs�� en mulighet å lære bruk av oksygen enda bedre, fordi klinikken har spesiell kompetanse nettopp på oksygenbehandling ved nedsatt lungefunksjon. For å få plass må din fastlege søke direkte til Glittreklinikken og forklare hva som er problemet. Så får du tilbakemelding på hvor snart du kan få plass.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar