Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. mars 2014. Referansenummer: 4415

Lunge

Lungefibrose og rehabilitering

Jeg har lungefibrose og trenger oksygen på turer og trimaktiviteter. Har jeg noe hensikt for meg å prøve å komme til på Glittreklinikken? Hvordan går jeg frem i så tilfelle?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

(3)
Besvart 30. mars 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei og takk for spørsmålet!

Det virker som du er under kyndig oppfølging og har fått tildelt oksygen fordi lungene ikke tar opp nok fra luften, ikke minst når du anstrenger deg. På Glittreklinikken drives spesialisert lungerehabilitering. Dette er også tilpasset mennesker med lungefibrose. Rehabilitering kan være nyttig ved de fleste kroniske lungesykdommer. Lungefunksjonen blir nok ikke bedre, men tilpasset trening kan øke kapasiteten hos mange. Det er også en mulighet å lære bruk av oksygen enda bedre, fordi klinikken har spesiell kompetanse nettopp på oksygenbehandling ved nedsatt lungefunksjon. For å få plass må din fastlege søke direkte til Glittreklinikken og forklare hva som er problemet. Så får du tilbakemelding på hvor snart du kan få plass.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har sommerferie, og åpner igjen mandag 13. august.

Mvh LHL

Vis alle spørsmål og svar