Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. mars 2014. Referansenummer: 4433

Hjerte/kar

Rehabilitering etter hjerteinfarkt

Jeg hadde et infarkt med hjertestans i midten av januar. Etter jeg kom hjem har jeg gått ca. 1 mil om dagen og føler meg i storform. Alle prøver er fine og legene er fornøyde, men det er lite motiverende å måtte vente i 4 mnd (etter infaktet) for å få plass på rehabilitering. Er det vanlig med så lang ventetid?

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 21. mars 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Takk for din henvendelse

Dessverre er det ofte noe mer ventetid enn ønskelig på rehabiliteringsopphold ved flere rehabiliteringsinstitusjoner. Ved rehabiliteringsavdelingen på Feiringklinikken, som er min arbeidsplass, tar vi tidligst inn pasienter som har hatt hjerteinfarkt 6 uker etter infarktet eller etter utblokking/stenting (PCI). Dersom man er bypassoperert må det ha gått 8 uker siden operasjonen. For øyeblikket er ventetiden på rehabiliteringopphold ved Feiringklinikken ca 8 uker. Jeg kan ikke svare for ventetider andre steder. De fleste lokalsykehus har tidlig rehabilitering av hjertepasienter med undervisning og trening, det som oftest kalles "hjerteskole". Hør evt med lokalsykehuset om deltagelse i påvente av rehabiliteringsopphold. Det er uansett flott at du er i gang selv med aktivitet etter hjerteinfarktet, lykke til med videre rehabiliteringen! 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar